Zápisník
Zpět na seznam článkůNápoje z blízka
22.07.2012
Jídlo z blízka je zásadní gastronomickou událostí pořádanou nadmíru prospěšným projektem Slow Food Brno. Festival tím nejbližším způsobem ukazuje, že jídlo ze známého a regionálního zdroje má příběh konkrétních lidí, kteří jej připravili.
Po tři červencové týdny (9. 7. – 29. 7. 2012) si můžete ve třinácti brněnských podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek.
V rámci festivalu probíhají doprovodné akce, při kterých se seznámíte s jednotlivými dodavateli, ochutnáte výsledky jejich práce a pohovoříte o jejich radostech a strastech.
Jako jedni z dodavatelů jsme ve spolupráci s prodejnou opravdového jídla Sklizeno.cz a kavárnou Era zorganizovali dvě dílny, jednu o našich ovocných destilátech a likérech (Ovocný podvečer v Eře) a další věnované jen absintům (Absinth Live v Eře).
Spolu s návštěvníky jednotlivých večerů jsme zdegustovali celý sortiment, probrali historii a způsob výroby jednotlivých produktů, konkurenční výhodu v použití vlastních surovin a zaměření se na 100% přírodní destiláty a likéry.
Bylo to krásné.
Děkujeme a těšíme se na další setkání.
(fotky od Áji Voráčkové a Martina Peciny)